Korona se „sakrila” u samouslugama

(foto Pixabay)

RIM – Specijalno odelenje italijanske policije kontrolisalo je više hiljada prodavnica hrane u celoj Italiji da bi proverili da li postoje tragovi kovida-19 na spravama i aparatima koji se najviše koriste, piše agencija Ansa.

Na kolicima i korpama koje se koriste u samouslugama, na bankomatima i tastaturama vaga utvrđeno je prisustvo „genetskog materijala koronavirusa”, saopšteno je iz policije.

Zbog nepoštovanja anti-kovid mera, nehigijene, nepridržavanja razmaka među kupcima, nedostatka dezinfekcionih sredstava, kazne su izdate na licu mesta u 226 slučajeva, 12 supermerkata je odmah zatvoreno, a vlasnici su kažnjeni.

Policija je zaplenila 2.000 kilograma prehrambenih proizvoda jer nisu imali etiketu o poreklu ili nisu bili na odgovarajući način pohranjeni, sto znači da nisu bili za upotrebu. U svim prodavnicama u Italiji, od kako su na snazi anti-kovid mere, obavezno je imati na samom ulazu sredstvo za dezinfekciju ruku, a u samouslugama i za dezinfekciju korpi i kolica, prenosi Tanjug.

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*