Korona virus kod sedam korisnika i 32 zaposlena u Ustanovama socijalne zaštite

Pixabay
BEOGRAD –

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, prisustvo virusa COVID 19 potvrđeno je kod sedam korisnika i 32 zaposlena.

Pixabay

Prisustvo virusa do sada je potvrđeno u Gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu, Beogradu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica “Male pčelice“, Kragujevac, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

Takođe korona virus utvrđen je i u Centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. “Dečje srce“, u Beogradu i Domu za smeštaj odraslih i starijih “Olga“, Kotež.

Do sada se izlečilo 642 korisnika i 230 zaposlenih.

Dom za smeštaj odraslih i starijih “Doživeti stotu“, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga“, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih “Radost“ u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo i rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih “Nada“, u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji ta opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*