Kreativna radionica za decu GDE SU TO „KRENULE” TAČKA, LINIJA I BOJA?

Poslednji mesec u godini vreme je kad se prisećamo svega što nam se dogodilo tokom prethodnih meseci, a praznična atmosfera i dolazak Nove godine podstiču nas na darivanje i poklanjanje. Iz tog razloga decembarski ciklus kreativnih radionica za decu posvećujemo novootvorenoj izložbi „Punktumi. Zbirka inostrane umjetnosti MSURS” koju čine poklonjena umetnička dela. Plemenitim gestom darivanja svojih dela, umetnici iz celog sveta želeli su da daju podršku i pomognu obnovu u zemljotresu razorenog grada Banja Luke.

 

Kroz tri kreativne radionice pod zajedničkim nazivom „Nije važno šta je dar, već njegove namere čar” deca će posmatrajući raznoliko umetničko stvaralaštvo otkrivati šta sve može biti umetničko delo, kako umetnik uz pomoć linije i boje može ostvariti osećaj kretanja, dok će na poslednjoj radionici, inspirisani umetničkim delima kreirati i ukrasiti svoje novogodišnje maske i čestitke.

  1. 14. decembar godine

GDE SU TO „KRENULE” TAČKA, LINIJA I BOJA?

Kako su pojedini umetnici uz pomoć linije i boje na svojim delima ostvarili osećaj kretanja?  Da li je linija tačka koja je „krenula u šetnju”? Šta se dešava kada se likovni elementi „oslobode slike” i zauzmu veći deo prostora, na primer celu jednu sobu? Da li umetnička slika može biti belo platno prekriveno crnim tačkama? Samo su neka od pitanja za čijim odgovorima  će mališani tragati na našoj radionici. Nakon što otkriju pojedina umetnička dela i njihove zanimljivosti, prepustiće se kreativnosti i uz pomoć linija i boja napraviti svoje otiske u pokretu.

Link za prijavu: https://forms.gle/5MFYbB5e2XQ46dLU8

  1. 14. decembar 2019. godine od 11.00 do 12.30 sati

 

Radionice subotom su otvorene za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina.

Cena ulaznice je 150.00 dinara. Učešće deteta na radionici potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod opisa radionice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*