Kula investitorima nudi 13 hektara u industrijskoj zoni

U Opštini Kula bi do kraja 2018. godine trebalo da se otvori 500 novih radnih mesta, a predsednik skupštine Opštine Kula Velibor Milojičić kaže da u ponudi ima još 13 hektara potpuno opremljenog zemljišta u industrijskoj zoni.

„Postoje zainteresovani investitori i mi se nadamo da ćemo nastaviti sa prodajom placeva u toj zoni, što će nam dalje doneti i veliki broj novih radnih mesta“ – navodi Milojičić i dodaje da su nove investicije jedina šansa za smanjenje nezaposlenosti u ovoj opštini.

Trenutno Kula, sa oko 40.000 stanovnika, ima preko 4. 000 nezaposlenih i već treću deceniju zaredom jedna od najnerazvijenijih opština Bačke. Inače, do kraja ove godine trebalo bi da sa radom počnu dva pogona u novoj Industrijskoj zoni u Kuli, Fiorano koji pripada grupi Calzedonia i proizvoditi donji veš, zaposliće 300 radnika, te Euroin, fabrika obuće u kojoj će posao naći 160 radnika, navodi se na zvaničnoj internet stranici Opštine Kula.

U kompaniji Fiorano kažu i da postoji mogućnost otvaranja i većeg broja radnih mesta od najavljenih 300. Naime, ukoliko se ova investicija u Kuli pokaže isplativom, u Fioranu kažu da bi bila uvedena i druge smene u proizvodnji, a samim tim i dupliran broj radnih mesta.

Sa radom u novim halama već je počela kompanija Seveplant, koja se bavi proizvodnjom sadnica voća, i koje posluje u sastavu holandske kompanije Verbeek. U njoj je posao dobilo pedesetak ljudi, uz pomoć subvencija Razvojne agencije Vojvodine.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*