Kuljanka Olja Peković dobitnica sredstava za početnike u biznisu

Razvojna agencija Srbije pomaže preduzetnicima da započnu svoj posao. Kuljanka Olja Peković je jedna od dobitnica sredstava za početnike, a u okviru programa podrške za započinjanje posla “Start up”. Ona je za svoju poslovnu ideju “Proizvodnja auto presvlaka za putnička vozila dobila 400.000, 00 dinara.

Olja se proizvodnjom auto presvlaka za putnička i teretnih vozila bavi već skoro dve godine, a pre toga je dugi niz godina radila kao radnik u proizvodnji auto presvlaka, gde je stekla neophodno iskustvo.Na ovaj korak se odlučila pošto je uvidela da samostalno može da obavi ceo proces ove komplikovane proizvodnje, a da pritom napravi kvalitetne proizvode. Olja se najpre obratila Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, gde je dobila svu neophodne informacije i podršku, navodi se na zvaničnoj internet stranici Opštine Kula.

Prema njenim rečima mogućnosti za ovaj posao su velike.

„Trenutno imam raspodato tržište za celokupnu proizvodnju, te mi je neophodno angažovanje dodatne radne snage, ulaganje u adaptaciju i rekonstrukciju poslovnog prostora, kao i ulaganje u nabavku opreme i materijala“ – kaže Olja Peković.

Njeni dugoročni planovi su da svoje proizvode izvozi u države Evropske unije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*