Kulska predstava “Rodoljupci” plasirala se na Republički festival amatera

Pozorišna predstava „Rodoljupci“ Kulturnog centra Kula, selektovana je na 60. Republički festival amaterskih pozorišta Srbije, koji će se od 15. do 23. juna tradicionalno održati u Kuli. Osim kulske predstave iz Vojvodine su selektovane predstave „Dora“ Kamerne scene „Miroslav Antić“ iz Sente i „Žene“ amaterskog pozorišta iz Vrbasa. Takođe, na Festivalu se očekuju nastupi pozorišnih ansambala iz Beograda i centralne Srbije.

Ove godine nisu održani Susreti amaterskih pozorišta Vojvodine u Staroj Pazovi pa je selektor koji je odabrao predstave za taj festival, selektovao tri za Kulu. Razlog neodržavanja festivala u Staroj Pazovi je taj što „Savez umetničkog stavralaštva amatera Vojvodine“ nije dobio sredstva na konkursu, navodi se na zvaničnoj internet stranici Kula.rs

„Zašto Pokrajinski sekretarijat za kulturu nije prepoznao Savez kao partnera, pitanje je za sam Savez i ljude koji ga vode. Sve ostale priče koje se ovih dana pojavljuju na „društvenim mrežama“, u najmanju ruku, su neozbiljne i demagoške“ – kaže direktor Kulturnog centra Kula Kamenko Bertić.

On je naveo da je Kulturni centar Kula obezbedio sva potrebna sredstva za održavanje Festivala u Kuli i to zahvaljujući opštini Kula, koja na pravi način podržava rad ustanova kulture, misli na budućnost pozorišta u lokalnoj sredini, što je, uostalom, i agenda Evropske unije.

„Publika će i ove godine uživati u svom Festivalu, a Kula će i u buduće biti prepoznatljiva kao grad pozorišta na mapi Srbije i regiona jer pozorište stanuje kod nas“ – naglašava Bertić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*