Kusturici Beogradski pobednik 50. Festa, retrospektiva u Kinoteci

Izvor: N1

Reditelj Emir Kusturica dobitnik je nagrade Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti predstojećeg 50. Festa.

To je saopšteno na otvaranju njegove retrospektive u Jugoslovenskoj kinoteci u petak, navodi se na sajtu Kinoteke.

Jubilarno, 50. izdanje Festa biće održano od 25. februara do 5. marta 2022. godine, najavio je tom prilikom umetnički direktor tog međunarodnog beogradskog festivala i ujedno direktor Kinoteke Jugoslav Pantelić.

Predsednik Saveta Festa i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl podsetio je da je slogan prvog Festa bio “Hrabri novi svet” i najavio da će slogan 50. Festa, s obzirom na pandemiju i sve izazove kojima smo okruženi, biti “Novi hrabri svet”, objavljeno je na sajtu Kinoteke.

U Jugoslovenskoj kinoteci do 25. novembra traje Kusturičina retrospektiva, priređena u okviru ciklusa Velikani svetskog filma, a povodom 40 godina od njegovog nagrađivanog filma “Sjećaš li se Doli Bel”.

Tim filmom, koji je digitalno restauriran, Kusturičina retrospektiva je svečano i otvorena 19. novembra u prisustvu zvanica iz kulturnog i javnog života, a zbog velikog interesovanja, biće repriziran 25. novembra.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*