Lečić: Odluka o mom isključenju neregularna, Lutovac izigrava legalizam

Glumac Branislav Lečić izjavio je danas da je odluka o njegovom isključenju iz Demokratske stranke neregularna jer su „oni većinski na Glavnom odboru u Madlenijanumu 21. juna raspustili Izvršni odbor“.

Lečić: Odluka o mom isključenju neregularna, Lutovac izigrava legalizam

„Stranka je u neregularnom stanju s te strane, sad imamo samo proces izbora koji je 26. septembra, (Zoran) Lutovac je u tehničkom mandatu. Javnost ne mogu te stvari da zanimaju na način na koji bi bio dostojan – nije u pitanju nikakva frakcija, s ove strane je cela DS, nasuprot ljudima koji su jedna manjina oko Lutovca, zajedno s veštački formiranom strankom“, rekao je Lečić za N1.
Izvršni odbor Demokratske stranke odlučivao je o disciplinskom postupku koji je pokrenuo Etički odbor stranke i doneo odluku o isključenju Radoslava Milojičića Kene, Slobodana Milosavljevića, Balše Božovića i Branislava Lečića iz stranke.
Nažalost, ocenio je Lećić, Lutovac sa jednom ekipom saradnika oko sebe, koja je prepolovljena u odnosu na predsedništvo koje je imao, izigrava nekakav legalizam, koji je nepotkrepljen.
Prema Lečićevim rečima, „potureni predsednik je sposoban da uništi stranku do kraja, da je preda u ruke drugima, mislim da se radi o nekim iz opozicije“.
„Neću da kažem to ime, ne želim da svedem stvar na lično, ovo je političko ponašanje. Kažem ljudima koji su nekada bili u vrhu stranke, koji su bili demokrate – mičite prste iz DS, ovo je naša kuća i mi ćemo se za nju izboriti kako treba“, rekao je Lečić.
On je naveo i da Lutovac neće da snosi odgovornost za to što je učinio, a to je marginalizacija stranke, koja se nije čula dok je bila u Savezu za Srbiju.
Autor: FoNet
Foto: Screenshot

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*