Ledena Šuma u Novom Sadu- Dunavski park, od 17. decembra 2021. godine

MANIFESTACIJA LEDENA ŠUMA U NOVOM SADU
MESTO SUSRETA SVIH GENERACIJA
17. decembar 2021-16.januar 2022. godine

„Ledena šuma“ je najduža zimska manifestacija u Srbiji koja se tradicionalno održava tokom decembra i januara meseca u Dunavskom parku, u Novom Sadu, a svojim ambijentom i programskim sadržajima svake godine okuplja preko sto hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.
Šesta po redu manifestacija „Ledena šuma“ će se ove godine održati u periodu od 17. decembra 2021. godine do 16. januara 2022. godine a na programu nas u duhu prazničnih tradicija i dobre zabave očekuje mnoštvo kulturnih dešavanja, edukativnih druženja, izložbenih aktivnosti i humanitarnih susreta.
U sastavnoj ponudi „Ledene šume“ nalazi se veliko i lepo uređeno klizalište koje se prostire na 1300 m2 i koje se sastoji iz centralnog, natkrivenog dela i njegove prateće, kružne staze koja je postavljena oko jezera u Dunavskom parku. Kao takav, ovaj kapacitet predstavlja najmodernije klizalište u regionu na kome je posetiocima omogućena zabava i rekreacija na ledu i na temperaturama do 15 stepeni.
Pored klizališta posetiocima je na raspolaganju i kafe a na samom ulazu u „Ledenu šumu“ nalazi se i „Snežni grad“- zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih umetnika i zanatlija kao i promociji vojvođanskih specijaliteta i zimskih delikatesa.
Uzevši u obzir da je „Ledena šuma“ mesto susreta svih generacija i da je posećuju kako klizači tako i oni koji to nisu, uz podršku grada Novog Sada i ostalih partnera, na projektu programom manifestacije, obuhvaćeni su sadržaji kao što su koncerti klasične muzike, nastupi savremenih bendova, di-džej nastupi, umetnički performansi, edukativne radionice za decu i odrasle, dečije animacije na ledu i još mnogo toga zanimljivog.
Tradicionalni doček Dečije Nove godine održaće se 31.decembra u dnevnom terminu sa programom prilagođenom najmlađim posetiocima.
Istovremeno, u okviru programa društvene odgovornosti, „Ledena šuma“ će i ove godine inicirati i učestvovati u brojnim humanitarnim akcijama, koje imaju za cilj da u prazničnom periodu prikupe sredstva za najugroženiju decu iz Vojvodine i Srbije.
U cilju popularizacije rekreativnog klizanja kao zabavnog zimskog sporta, satnicom na ledu omogućena je i besplatna škola klizanja. Takođe, kroz saradnju sa predškolskim i školskim ustanovama, „Ledena šuma“ omogućuje i besplatne grupne termine klizanja za najmlađe posetioce.
Svi programski sadržaji tokom trajanja ovogodišnje manifestacije „Ledena šuma“ održavaće se uz uvažavanje svih preporuka i propisanih epidemioloških mera koje budu na snazi.
Radno vreme „Ledene šume“, cene i satnice klizanja kao i program manifestacije dostupni su na sajtu www.ledenasuma.rs
Kontakt osoba: Milica Marković 063 861 98 80 ili putem mejla: ledenasuma.pr@gmail.com
Fotografije: Ledena šuma

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*