Ledena tišina – Sećanje na žrtve Novosadske racije

Kulturni centar Novog Sada i ove godine nizom kulturnih događaja obeležava jedan od najtragičnijih događaja u istoriji grada Novog Sada, „Novosadsku raciju“. U okviru programa „Ledena tišina“ sugrađani će imati priliku da se od 22. do 29. januara, kroz izložbu predavanja i projekcije filmova bolje upoznaju sa ovim nemilim događajem.

U utorak, 23. januara u Likovnom salonu u 20 sati biće otvorena izložba posvećena stvaralaštvu Milenka Đurića, a autor postavke je umetnik Vojislav Radovanović. Novosađani će izložbu imati prilike da vide do ponedeljka 29. januara 2018. godine, navode iz Kulturnog centra Novi Sad.

Ovogodišnja manifestacija “Ledena tišina – sećanje na žrtve Novosadske racije” u Kulturnom centru Novog Sada počeće u ponedeljak, 22. januara predavanjem “Novosadska racija” u Klubu “Tribina mladih” sa početkom u 12:30, a predavač je istoričar Petar Đurđev.

Na istoj lokaciji, predavanja će se nastaviti u četvrtak 25. januara na temu “Književni portret Đorđa Lebovića”, predavač će biti profesorka Gordana Todorić i u ponedeljak, 29. januara na temu “Prvi masovni zločin – Sirig i kažnjavanje zločinaca”, a predavači su Dragoljub Vujović i dr Drago Njegovan. Oba predavanja počinju tačno u podne u Klubu “Tribina mladih.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*