Lekari u Sloveniji dobiće bonus ako promovišu vakcinaciju

(Foto EPA-EFE/ROBERT GHEMENT)

LJUBLJANA – Slovenačka vlada usvojila je projekat za ubrzanje stope vakcinacije protiv kovida-19, kojim će pružiti podsticaj lekarima opšte prakse i njihovim timovima koji aktivno promovišu vakcinaciju.

Naime, lekari će imati pravo na bonuse ako je najmanje 45 odsto njihovih registrovanih pacijenata starijih od 50 godina primilo prvu dozu, ili je najmanje 55 odsto kompletno vakcinisano, prenosi Tanjug.

Cilj projekta je povećanje stope vakcinacije, posebno među osobama starijim od 50 godina, saopštila je slovenačka vlada posle jučerašnje sednice.

Projekat će potencijalno obezbediti dodatne podsticaje za lekare opšte prakse i registrovane medicinske sestre u njihovim timovima koji rade u javnim zdravstvenim ustanovama ili u drugim pružaocima javnih zdravstvenih usluga.

Nagrade će biti dostupne samo onim zdravstvenim radnicima u timovima porodične medicine koji će provoditi najmanje dva sata nedeljno obavljajući dodatne aktivnosti, poput aktivnog pristupa pojedinačnim pacijentima, promovisanja vakcinacije i učešća u lokalnim aktivnostima.

Projekat će biti finansiran iz republičkog budžeta, saopštila je vladina kancelarija za komunikacije.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*