Lešinarenje: Kuće i stanove preminulih Beograđana bez naslednika prepisivali sebi i svojima

pixabay.com, илустрација
BEOGRAD –

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv 15 okrivljenih zbog prevara prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije.

Optuženi su Zoran Ranković, Aleksandar Lalić, Vladimir Milanović, Goran Đurđević, Nikola Jolović, Darko Živković, Dragan Negovanović, Petar Miščević, Jožef Pavlov, Zićri Bašić, Nemanja Vučićević, Milanka Dulović, Snežana Đurčković, Darkoa Dulović i Igor Branković.

Njima se na teret stavljaju krivična dela – udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevara, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

pixabay.com, ilustracija

Ovu optužnicu, koja još nije pravosnažna, potvrdilo je krivično vanraspravno veće Specijalnog suda, a sada je u toku žalbeni postupak.

Optuženi se terete za prevare prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije o prethodnom osnovu sticanja spornih stanova.

Sumnja se da je ova kriminalna grupa koristila stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminuli i mahom su bili bez naslednika, tako što su sa lažnom dokumentacijom knjižili stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda na nekog od pripadnika grupe ili na osobe povezane s njima.

Potom su ih prodavala ispod tržišne cene.

Policija je nakon hapšenja saopštila da su u stanovima osumnjičenih pronađeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija, kojima su overavali lažnu dokumentaciju.

Među optuženima je i radnik pogrebnog preduzeća, koji se sumnjiči da je grupi prevaranata javljao informacije o pokojnicima.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*