Lončar: Kineska vakcina nije ispunila uslove Agencije za lekove

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da Srbija neće učestvovati u kliničkom ispitivanju kineske vakcine protiv korone jer nisu ispunjeni uslovi Agencije za lekove.

Lončar: Kineska vakcina nije ispunila uslove Agencije za lekove

Foto: 021.rs
Čuo sam jutros vest da je jedno ispitivanje prekinuto i to je normalno i daje priliku da se vakcina popravi. Tek kada se stvore uslovi, kad neka vakcina ispuni sve standarde, tek tada ćemo je preporučiti našim građanima„, rekao je Lončar RTS-u.
On je dodao da će od 1. oktobra početi vakcinacija protiv sezonskog gripa koja će pomoći da se ne ukrste virus gripa i Covid-19.
Ministar je rekao da su medicinski radnici spremni za novi talas epidemije virusa korona, da se o samom virusu ne zna sve, ali da su sada svi obučeni da koriste zaštitnu opremu.
Lončar je najavio da će se sastati sa direktorima bolnica koje nisu kovid, kako bi se iskoristilo ovo zatišje za ubrzano lečenje pacijenata čiji su pregledi odloženi zbog korone. On je dodao da će se odrediti prioriteti i ažurirati liste kako bi bilo obavljeno što više pregleda skenerom ili na magnetnoj rezonanci pre nego što se broj obolelih od kovida poveća.
Autor: Beta, RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*