„Loš je čovjek i nikakav vjernik“ Nešić kaže da Izetbegović svojim izjavama sije mržnju

Napadi lidera SDA Bakira Izetbegovića na Srpsku pravoslavnu crkvu i njegovi komentari povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Jaonikija pokazuju samo da je Izetbegović loš čovjek i nikakav vjernik i državnik. Ocijenio je ovo predsjednik DNS Nenad Nešić povodom Izetbegovićeve izjave da se “SPC skoro dva vijeka miješa u politiku, ali da je jači procrnogorski refleks“.

Da Napadi lidera SDA Bakira Izetbegovića na Srpsku pravoslavnu crkvu i njegovi komentari povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Jaonikija pokazuju samo da je Izetbegović loš čovjek i nikakav vjernik i državnik. Ocijenio je ovo predsjednik DNS Nenad Nešić povodom Izetbegovićeve izjave da se “SPC skoro dva vijeka miješa u politiku, ali da je jači procrnogorski refleks“.

Da je Izetbegović istinski državnik i da vodi brigu o bošnjačkom narodu, kaže on, nikada ne bi davao ovakve izjave.

– Takvim izjavama produbljuje jazove u BiH, sije mržnju i nepovjerenje. Takođe, i narušava solidne odnose sa Crnom Gorom koja je većinski pravoslavna država. Izgleda da je odlučio da Bošnjake u BiH posvađa sa svim komšijama i da žive u getu – smatra predsjednik DNS.

Predsjednik DNS Nenad Nešić posebno naglašava da takvi komentari ne govore o SPC, nego o Izetbegoviću.

– Reći tako nešto je krajnje neprimjereno posebno nakon divnog obraćanja u Podgorici NJegove svetosti Patrijarha srpskog gospodina Porfirija, a u tom obraćanju je po ko zna koji put Bošnjake nazvao našom braćom i pozvao na mir, razumijevanje i ljubav među svima. Vjerujem da se svi čestiti Bošnjaci, iskreni vjernici, nakon svega, stide Bakira kojem je samo do guranja prsta u oko drugih i ništa mu nije sveto- zaključio je Nešić.

Izvor SRPSKA INFO

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*