Luksuz privlači arapske turiste u Srbiju

kopaonik
Foto: pixabay.com

Konstatovano je da je za privlačenje više stranaca dobra izgradnja Beograda na vodi i dolazak u glavni grad hotelskog lanca St. Regis, saopštila je Privredna komora Srbije.

Generalni direktor Bab Al Kuas Hotela u Abu Dabiju, Nemo Aćimović, tokom obraćanja privrednicima iz Srbije na 5. tematskoj nedeli Svetske izložbe istakao je da turisti iz podneblja UAE cene i traže turizam sa dozom luksuza.

Direktor sektora ljudskih resursa u hotelu Officers Club u Abu Dabiju, Ivan Mladenović naglasio je da prirodne lepote Srbije takođe privlače turiste iz UAE, koji vole da posete Kopaonik, Beograd i druge turističke destinacije.

Dodao je da Emirati nude velike mogućnosti za srpske kompanije u oblasti turizma i transporta.

Dubai je četvrta najposećenija destinacija na svetu, a u protekloj godini ovaj grad posetilo je oko 8,8 miliona turista.

Privrednici iz Srbije i UAE konstatovali su da je prisustvo najpoznatijih lanaca hotela i kompanija u sektoru turizma i usluga u Emiratima velika šansa za srpske firme koje mogu da ponude svoje proizvode ovom prestižnom i zahtevnom tržištu.

Direktor kancelarije PKS u Dubaiju Marko Selaković ocenio je da su dobri ekonomski odnosi između Srbije i UAE odlična osnova za razvoj saradnje u svim sektorima, a posebno u turizmu.

Srbija ima odličan imidž u UAE, što znatno olakšava komunikaciju u poslovanju, rekao je on.

Dodao je da poslovni partneri ove zemlje cene iskrenost, direktnost u komunikaciji, kao i da je najvažnije stečeno poverenje.

Predstavnici više od 30 srpskih kompanija danas su na paviljonu Mađarske razgovarali sa menadžmentom mađarske nacionalne kompanije National Mobile Payment o pametnim rešenjima u oblasti turizma i mobilnosti.

Predstavljena su IT rešenja za parking sisteme i projekat za objedinjeno plaćanje turističkih usluga – V4 Smart platform 2.

Mirko Simović iz kompanije Inova tek očekuje saradnju u oblasti izrade objedinjenih aplikacija za plaćanje koje se mogu koristiti u više zemalja.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*