Lutovac (DS): Predlog evroparlamentaraca je dijagnoza, izostala adekvatna terapija

(Foto Tanjug)

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da predlog evroparlamentaraca za poboljšanje izbornih uslova u Srbiji samo „dijagnoza”, i da će zatražiti da se samom sporazumu „prepiše i adekvatna terapija, koja je u toj radnoj verziji izostala”.

„Predloženi tekst ne omogućava suštinski napredak u izbornom procesu i zato za DS nije prihvatljiv u ovom ponuđenom obliku. U radnoj verziji sporazuma se identifikuju ključni problemi, ali se, umesto konkretnih rešenja, daju načela koja bez operacionalizacije ne znače mnogo”, naveo je Lutovac u saopštenju, prenosi Beta.

Prema njegovim rečima, evroparlamentarci na taj način „izbegavaju da preuzmu svoj deo odgovornosti”, umesto da „snagom autoriteta institucije koju predstavljaju doprinesu demokratskom razrešavanju problema”.

On je ocenio i da je tim predlogom odgovornost daljih pregovora sa predstavnicima vladajuće koalicije oko izbornih uslova prebačena na opoziciju.

„Međutim, suština problema je u tome što predstavnici vlasti ne samo da negiraju postojanje problema, nego je u njihovim redovima dominantno političko krilo organizovanog kriminala koje svoje ciljeve ostvaruje pretnjama i nasiljem, a ne dijalogom”, rekao je Lutovac.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*