Mačak Lari, gospodar miševa iz Dauning strita broj 10

Screenshot-

U Dauning strit broj 10 uselio se novi premijer nakon izbora u Velikoj Britaniji, ali postoji i jedan stanovnik koji ne ide nikuda.

Mačak Lari, zvanično poznat kao gospodar miševa u kabinetu britanskog premijera, bio je u broju 10 više od jedne decenije, i ispratio je četiri premijera, otkada ga je usvojio Dejvid Kameron 2011. godine kako bi rešio krizu sa miševima u zgradi.

Larijeve svakodnevne aktivnosti u zvaničnoj rezidenciji premijera, prema svedočenju članova vlade, podrazumevaju pozdravljanje gostiju, proveravanje bezbednosne zaštite i testiranje starinskog nameštaja kao podloge za kvalitetnu dremku.

Lari je takođe ignorisao mnoga poznata lica koja su posećivali njegovo prebivalište, uključujući bivšeg predsednika Donalda Trampa. Tokom posete predsednika Džoa Bajdena 2023. godine, Larija je sa omiljenog mesta uklonio član tima iz Dauning strita.

Larijeva otpornost i marljivost u njegovoj ulozi doneli su mu mesto u srcima nacije kao miljenika Britanije, vrhunskog mačka najpoznatije ulice, prenosi rts.rs.

 

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*