Mahmutović: Situacija pod kontrolom, stižu lekari i iz drugih ustanova

TANJUG

NOVI PAZAR – U Novi Pazar stižu lekari i iz drugih zdravstvenih ustanova širom Srbije kako bi pomogli u lečenju pacijenata zaraženih kovidom-19, a situacija je zahvaljujući Ministarstvu zdravlja sada pod kontrolom i sistem funkcioniše, izjavio je danas direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović.

Ističe da u toj ustanovi ima dosta teških pacijenata sa obostranim upalama pluća, ali da veruje da su u tom gradu već bili „u piku” što se tiče broja zaraženih te da se nada da će taj broj sada stagnirati.

TANJUG

Dodao je da će u dogovoru sa ministarstvom danas deset najtežih pacijenata biti prebačeno u tercijarne ustanove, kako bi se rasteretila bolnica u Novom Pazaru.

„Ministarstvo zdravlja u petak je poslalo eksperte, sve vreme sarađujemo i sistem je počeo da funkcioniše. Stigli su stručnjaci iz oblasti infektoloških bolesti, pulmolozi, a danas stižu anesteziolozi. Imamo veliki broj teških pacijenata koji su se zarazili za kratko vreme, naša bolnica je mala i bili smo u haosu”, rekao je Mahmutović za Tv Prva, javlja Tanjug.

Ističe da je od velike pomoći bilo to što je Ministarstvo zdravlja reagovalo i pomoglo kako bi se uspostavio sistem, koji sada, kako kaže, funkcioniše.

Mahmutovć kaže da nisu tačne informacije na društvenim mrežama o tome da nema kiseonika, regulatora i lekova i dodao da svega toga ima dovoljno u bolnici.

Navodi da u bolnicu u Novom Pazaru dolaze kolege iz drugih gradova Srbije da pomognu, da svi rade predano i da praktično nema radnog vremena.

Dodao je da su šatori koji su postavljeni ispred bolnice namenjeni da tu lekari mogu da se presvuku i odlože opremu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*