Makron najavio „teške odluke“, nije želeo da govori o kandidaturi za predsednika

Izvor: Tanjug/Lionel Bonaventure, Pool via AP

Predsednik Francuske Emanuel Makron najavio je da će tokom leta morati da „donese odluke, a neke od njih su teške“, dodajući da je „prerano“ da kaže da li će biti kandidat na predsedničkim izborima 2022. godine.

Makron je u razgovoru sa penzionerima u Martelu, na jugozapadu Francuske, rekao da ga ovog leta čeka donošenje „odluka od kojih su neke teške“, a možda neke od njih „neće omogućiti“ njegovu kandidaturu.

Upitan da li će se kandidovati na predsedničkim izborima 2022. godine, Makron je odgovorio da je „još rano“ i potvrdio rešenost da „stvari dovede do kraja“.

Makrona su neki opozicionari kritikovali da je ušao u predizbornu kampanju kako se bliže regionalni izbori 20. i 27. juna i na manje od godinu dana uoči predsedničkih izbora.

Kad je reč o ekonomiji, Makron je branio odluku da ne podiže poreze.

„Moramo proizvesti bogatstvo da bismo ga preraspodelili… Imamo li manevarski prostor za finansiranje novih prava? Ne, mi smo zemlja EU koja uzima najviše. Da li možemo masovno pogoditi velike (poreske obveznike), ideja koju obožavamo? Mi to možemo, ali veliki onda odlaze. O meni kažu da sam ‘predsednik bogatih’, baš me briga“, poručio je on.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*