Mali: Neophodno da Srbija privuče što više investitora

Beograd, 7. septembra 2020 - ARHIVSKA FOTOGRAFIJA OD - 29. avgusta 2020 - Ministar finansija Sinisa Mali danas je najavio da ce poslednja uplata 60 odsto od minimalne zarade u iznosu od 18.000 dinara biti isplacena sutra, dok ce 120 odsto od minimalne zarade za novoosnovana preduzeca biti isplaceno 21. septembra, odnosno bice to dve uplate od po 60 odsto minimalca odjednom. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs
BEOGRAD –

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je „da dolazak razvojne američke agencije DFC koja finansira projekte koje su od strateške važnosti za čitav svet u Srbiju znači da smo atraktivni i primamljivi za investiranje“.

„Donosimo lepe vesti iz Vašingtona“, izjavio je Mali za RTS.

mali

Tanjug,Zoran Žestić

„Mi imamo manji negativni uticaj zbog krize koje izazvao korona virus, na vreme smo doneli mere. Mi smo juče isplatili poslednju minimalnu zaradu, a za novoosnovana preduzeća idu još dve, postoji pomoć i za hotele, videćemo kakvi će nam biti prilivi u septembru i oktobru,“ rekao je Mali.

„Mi kao država nemamo nikakve koristi od jezera Gazivode (na Kosovu), krećemo od nule, otvaramo mogućnost da iskoristimo resurse koje to jezero nudi, moramo da iskoristimo ovaj trenutak da čitav region krene napred“, naglasio je Mali.

„Oni su (DFC) spremni da direktno investiraju u privatna preduzeća i da postanu suvlasnici. Oni tako žele da afirmišu razvoj kapitala. Kada govorimo o ‘mini šengenu’, možemo odmah imati rezultata, ubrzava se protok robe i materijala, smatram da je to najvažnija stavka u sporazumu koji sa Severnom Makedonijom i Albanijom imaju privrednici Srbije,“ rekao je Mali.

Dodao je da nije pitanje samo veličina tržišta, već i atraktivnost, i da je regionalno povezivanje popularno svuda u svetu.

Mali je izjavio „da su pregovori u Vašingtonu bili veoma mučni i teški, i da je ogroman pritisak bio na predsedniku Aleksandru Vučiću“.

Mali je izjavio „da je neophodno da Srbija privuče što više investitora, i istakao da će pokrenuti velike infrastrukturne projekte zahvaljujući novcu koji će stići“.

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*