Malinari traže veću otkupnu cenu

Magistralni put koji od Prijepolja vodi ka crnogorskoj granici, odnosno prema Bijelom Polju i Podgorici i jutros je blokiran.

Na magistrali je jutros osvanulo nekoliko stotina malinara koji su nasred puta postavili šatore i koji na taj način izražavaju nezadovoljstvo zbog niske otkupne cene malina.

Kako su javile Večernje novosti, jutros oko tri sata novinarima je rečeno da dogovor sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede nije postignut i da obe strane imaju različito mišljenje.

„Pitanje tržišne cene maline prevazilazi nadležnost ministarstva poljoprivrede zbog toga proizvodjačima država ne može garantovati otkupnu cenu od 180 dinara“, kazao je posle propalih pregovora državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Senad Mahmutović.

Predsednica Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica Slađana Stanković istakla je poljoprivredni proizvođači ne traže od države novac, već da reguliše tržište.

„Država treba da stane na put onima koji prepakuju našu robu iz uvoza i prodaju je kao srpsku. Država jednom mora stati na kraj monopolistima i hladnjačarima koji bi preko noći hteli da zarade milione sa grbače proizvođača“, rekla je Sladjana Stanković.

Izvor: Kurir

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*