Marić: Preduzimamo sve neophodne mere na odbrani od poplava na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić izjavio je da se preduzimaju sve neophodne operativne i preventivne mere na odbrani od poplava na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi.

„Usled velike količine padavina na teritoriji ove opštine u toku protekle noći došlo je do popuštanja stare brane kod reke Busur, prilikom čega je bilo ugroženo oko petnaestak kuća. Srećom nije bilo potrebe za evakuacijom ljudi, a želim da istaknem da i u ovom trenutku ljudski životi nisu ugroženi“ naveo je Marić.

On je naveo da su pripadnici Sektora za vanredne situacije iz Petrovca i Požarevca trenutno na terenu, kao i da stižu ekipe i tim za spasavanje iz Beograda.

„Oni će u toku popodneva i noći biti uz sve ljude koji se tamo nalaze.Treba pustiti ljude iz „Srbija voda“ da urade svoj posao u toku popodneva i saniraju problem koji je nastao oko brane, a mi ćemo naravno biti na terenu i pratiti situaciju i u toku noći i narednim danima“ rekao je Marić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*