Marko Milačić uhapšen zbog protesta, Carević pozvao građane Budve na protest

(AP Photo/Risto Bozovic)
PODGORICA/BUDVA –

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić zadržan je nakon saslušanja u Upravi policije, a na teret mu se stavlja da je bio organizator protestne šetnje u Podgorici.

Šetnja u glavnom gradu je organizovana nakon molebana u hramu Hristovog Vaskrsenja, navodi u saopštenju ta stranka, dodaje da je organizovao „narod samoinicijativno“, a protiv Zakona o slobodi veroispovest.

Uhapšen i predsednik Sindikata Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, bivši predsednik Opštine Danilovgrad kažnjen novčano

Predsednik Sindikata Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) Predrag Spasojević priveden je jutros zbog protesta građana i blokade kružnog toka u Spužu, nadomak Podgorice.

(AP Photo/Risto Bozovic)

Protestu zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti sinoć je prisustvovalo nekoliko desetina građana, a organizovan je na petlji kod Stologlava.

Na protestu je uhapšen i bivši predsednik Opštine Danilovgrad Milorad Kadić, koji je u sudu za prekršaje kažnjen sa 500 evra, prenele su podgoričke Vijesti.

Carević: I građani Budve treba da iskažu nezadovoljstvo 

Predsednik opštine Budva Marko Bato Carević pozvao je sve građane i vernike Budve da se večeras okupe ispred starogradske crkve Sveta Trojica, gde će biti služen moleban, nakon čega će biti održana protestna šetnja.

Carević je u pozivu poručio da, kao i u drugim gradovima Crne Gore, i građani Budve treba da iskažu na taj način nezadovoljstvo usvojenim Zakonom o slobodi veroispovesti.

Protestna šetnja planirana je do manastira Podmaine, a okupljanje će biti prijavljeno policiji i neće biti blokada saobraćajnica.

Protest je zakazan za 18 sati.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*