Maroko je više puta naglasio da bilateralna kriza nije povezana s migracijskim pitanjem

Maroko nema običaj da se upušta u kontroverze oko izjava visokih zvaničnika stranih zemalja. Međutim, današnji komentar šefa španske vlade, koji je odbacio marokansku izjavu povezujući je s migracijom, predstavlja veliko iznenađenje i traži sledeća pojašnjenja:

Ne znamo na koju se marokansku izjavu poziva šef španske vlade. Sve najnovije izjave marokanskih diplomatskih zvaničnika, uključujući ministra, ambasadora Njegovog Veličanstva u Madridu i generalnog direktora, ne spominju pitanje migracija.

Izjava koju je danas objavilo Ministarstvo i koju naširoko citiraju španski mediji ukratko se pozabavila migracijskim pitanjem i to da bi podsetila na dobru saradnju. Stoga je opravdano zapitati se je li šef španske vlade pročitao razne izjave u vezi sa ovom krizom, a posebno današnju.

U Maroku se upravljanje krizom tiče nekoliko državnih institucija i odeljenja, uključujući Ministarstvo spoljnih poslova koje samo predstavlja, u okviru svojih prerogativa, nacionalnu poziciju na diplomatskom i medijskom nivou.

Maroko je više puta naglasio da bilateralna kriza nije povezana s migracijskim pitanjem. Postanak i osnovni razlozi za krizu sada su dobro poznati, posebno španskom javnom mnjenju. Migracije ne bi trebalo da budu izgovor za odvraćanje pažnje od stvarnih uzroka bilateralne krize.

 

 

 

AMBASADA KRALJEVINE MAROKO U BEOGRADU

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*