Mask se povlači sa funkcija, postaje influenser?

LONDON: Glavni izvršni direktor kompanije „Tesla“, Ilon Mask, objavio je na Tviteru da razmišlja o tome da napusti posao i postane influenser.
ilon mask
Foto: Tanjug (AP Photo/Chris Carlson, File)

„Razmišljam da dam otkaz i da postanem influenser sa punim radnim vremenom“, naveo je najbogatiji čovek na svetu u tvitu objavljenom sinoć, ne iznoseći detalje, prenosi Rojters.

Nije jasno da li Mask, koji vrlo aktivan na platformi ove društvene mreže, ozbiljno misli da napusti svoje rukovodne funkcije.

Britanska agencija podseća da je on, osim što je generalni direktor „Tesle“, takođe osnivač i izvršni direktor kompanije SpejsIks za letove u svemir, a vodi i startap Neuralink koji se bavi razvojem terapeutskih čipova za mozak, kao i infrastrukturnu firmu Boring kompanij.

Mask je tokom jedne video konferencije u januaru ove godine izjavio da očekuje da će biti glavni izvršni direktor Tesle još „nekoliko godina“.

„Bilo bi lepo da imam malo više slobodnog vremena umesto da radim dan i noć, bukvalno od trenutka kad se probudim dok ne odem na spavanje, i to sedam dana nedeljno. To je prilično intenzivno“, rekao je on tada.

Prošlog meseca, Mask je pitao svoje pratioce na Tviteru da li da proda 10 posto svog udela u „Tesli“, na šta je većina odgovorila potvrdno. Od tada je prodao akcije u vrednosti od skoro 12 milijardi dolara.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*