Matijević kupio uljaru, mlekaru i jedan od najstarijih ribnjaka u Evropi

Kompanija „Matijević agrar“ juče je preko svoje firme MPZ Agrar postala većinski vlasnik Mirotin grupe iz Vrbasa, preneo je portal Agrosmart.

U portfoliju Mirotin grupe nalaze se fabrika ulja „Banat“ u Novoj Crnji, „Sava Kovačević“ iz Vrbasa, mlin „Mirotin Tisa“ iz Savinog Sela, Ribarsko gazdinstvo „Ečka“ iz Lukinog Sela, mlekara „Dana“ iz Vrbasa, kompanija „Agrovojvodina komercservis“ iz Novog Sad i preduzeće „Agrimaks“ iz Vrbasa.

Uz to, Matijević od danas gazduje i kompanijama „Mirotin energo“, „Mirotin vet“, „Mirotin invest“ iz Vrbasa, kao i kompanijom „Mirotin Crna Gora“ iz Podgorice.

Uljara „Banat“ u Novoj Crnji na tržištu je prisutna sa svojim glavnim proizvodom – uljem „cvet banata“, a sirovinski sektor mahom je u tom delu Vojvodine.

Jedna je od pet najvećih fabrika ulja u Srbiji, pored zrenjaninskog Dijamanta, uljare u Šidu, vrbaskog Vitala i Sunca iz Sombora.

Poljoprivredno preduzeće „Sava Kovačević“, jedan je od nekadašnjih najvećih agrarnih kompleksa.

Osnovano je 1946. godine, a sada poseduje oko 4.000 hektara zemljišta, oko 50 hektara voćnjaka, farmu krava i farmu tovnih junadi.

Ribnjak „Ečka“ jedan od najstarijih ribnjaka u Evropi, tu je 1891. godine započela proizvodnja ribe, a prostire se na oko 2.000 hektara.

 

 

 

IZVOR:B92

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*