Međunarodni filmski festival „Uhvati film – Banja Luka“

Filmski festival „Uhvati film – Banja Luka“ biće održan 12. i 13. oktobra u Muzičkom paviljonu Parka „Petar Kočić“. Svečano otvaranje festivala biće održano 12. oktobra, u 18 časova na istoj lokaciji, nakon čega će premijerno pred banjalučkom publikom biti prikazan dokumentarni film „Sjenke” autora Aladina Kavgića.

Drugog dana festivala, 13. oktobra od 12 časova počinje projekcija domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti koji mijenjaju perspektivu prema licima sa invaliditetom.

Kako su saopštili organizatori, osim projekcije domaćih i inostranih filmova, koji su osvajali nagrade i na međunarodnim filmskim festivalima, tu je i zanimljiv prateći program: izložba fotografija „Kultura i osobe sa invaliditetom“, te debata na istoimenu temu koju će da moderira književnica Tanja Stupar Trifunović. U 19 časova biće prikazan dokumentarni film „Lica Lafore“ autora Denisa Bojića.

Organizator festivala je Humanitarna organizacija „Partner“. Grad Banja Luka je podržao festival i nalazi se u Kalendaru kulturnih manifestacija Grada Banja Luka za ovu godinu.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*