Menadžer Akija Rahimovskog: Pozlilo mu je jutros, još ne znam uzrok smrti

Aki Rahimovski Foto: E-Stock_Mirko_Rodic

Pevač grupe „Parni valjak“ Aki Rahimovski je preminuo u 67. godini, a njegov menadžer Damir Osredečki otkrio je za hrvatske medije da mu je jutros pozlilo, nakon čega je završio u bolnici.

„Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Pre sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti“, rekao njegov menadžer i prijatelj Damir Osredečki za 24sata.hr.

U toku 2018. godine Aki je doživeo moždani udar, a nakon nekoliko meseci ovako je govorio o tome kako je pobedio bolest.

„Sada je sve u redu, pa vidi se po meni (smeh), promenio sam životne navike, iskreno teško, ali zaista će biti sve okej“ govorio je Aki svojevremeno.

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsek klavir i pevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki grupe Vakuum, Krvna braća i Tor, sa kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine.

Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. U saradnji sa menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

 

 

 

NOVAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*