Merenje srednje brzine od 1. aprila na svim autoputevima

Merenje srednje brzine na svim autoputevima u Srbiji moglo bi konačno da počne 1. aprila. Ova informacija potvrđena je listu „Politika“ u MUP-u Srbije.

Srednja dozvoljena brzina sada se meri samo između Šida i Šimanovaca, dok se za ostale deonice sistem još uspostavlja. Problem je bio u tačnom izračunavanju rastojanja između dve naplatne stanice, jer je manja nepreciznost mogla na sudu da obori sve napisane kazne. Sistem merenja srednje brzine vozila na autoputu uveden je u septembru prošle godine.

Reč je o projektu MUP-a i „Puteva Srbije“, koji mere srednju brzinu na osnovu vremena prolaska kroz naplatne rampe. Razlika u vremenu i pređenoj kilometraži, od kućice do kućice, daje obračun prosečne brzine. Plan je bio da svi koji prema ovoj računici voze brže od 120 kilometara na čas budu kažnjeni. Nije poznato koliko je kazni dosad napisano na osnovu ovakvog merenja.

Jedini podatak koji je MUP saopštio odnosi se na prva dva dana merenja srednje brzine, kada je kažnjeno čak 7.820 vozača, jer su išli brže od 140 kilometara na čas.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*