Meštani Pakovraća više od mesec dana blokiraju izgradnju auto-puta, a nadležni ćute

Foto: Screenshot (Youtube/Zajednički glas)
Blokade stanovnika Pakovraća kod Čačka kojima su zaustavili izgradnju deonice auto-puta Preljina-Požega, traju više od mesec dana, a još nema odgovora nadležnih.
Meštani Pakovraća blokiraju i danas, 14. dan zaredom, regionalni put za vozila izvođača radova na izgradnji auto-puta Preljina-Požega, dok ostala vozila propuštaju i nastavljaju blokadu firme koja proizvodi beton za izgradnju tog puta, koju su počeli pre 34 dana.
Nezadovoljni meštani Pakovraća rekli su agenciji Beta da još nema odgovora na njihove zahteve ni od Vlade Srbije ni od direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka koji ih je pre 12 dana posetio na blokadi i obećao da će se založiti u Vladi da im se isplati oduzeta zemlja po presudama Opštinskog suda.
Drobnjak je tada najavio mogućnost da „Putevi Srbije“ odustanu od žalbe pred Višim sudom na presuđenu cenu za oduzetu zemlju, čime bi se sudski procesi meštana Pakovraća sa državom, koji traju više od dve godine, okončali.
Opštinski sud je presudio da se meštanima Pakovraća zemlja, koja im je oduzeta za izgradnju auto-puta, isplati po ceni od 1.200 dinara do 1.400 dinara po kvadratnom metru, na šta su „Putevi Srbije“ uložili žalbu Višem sudu.
Prema rečima meštana, prvobitna cena koja im je ponuđena za kvadratni metar oduzete zemlje bila je od 30 do 200 dinara, zbog čega su se oni žalili.
Meštani Pakovraća i dalje traktorima i drugim vozilima blokiraju ulaz u firmu „Cemprom“ koja proizvodi beton za izgradnju auto-puta, a blokadu su počeli pre 34 dana jer su i pored toga što im nije isplaćena oduzeta imovina dobili rešenja o rušenju 10 kuća koje se nalaze na trasi auto-puta i prinudno iseljenje nekoliko porodica koje su ostale da žive u tim kućama.
Prema njihovim rečima, protest su proširili na blokadu regionalnog puta jer im se posle 20 dana blokade firme „Cemprom“ niko od nadležnih nije obratio.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*