Mi smo došli i doći ćemo uvek da budemo sa svojim narodom i žao mi je što je srpska uniforma toliko strašna u Crnoj Gori

MOD

– Sve što se desi u Hrvatskoj, pre ili kasnije se desi i u Crnoj Gori. Tako su i u Hrvatskoj zabranjivali našim kadetima da dođu u uniformama, da odaju poštu jasenovačkim žrtvama, evo tako smo dočekali da je i u Crnoj Gori srpska uniforma, izgleda, pretnja, i srpska uniforma ne sme da se vidi. Nisam siguran da neka druga vojska u Crnu Goru ne bi mogla da uđe u uniformama, da ne bi mogla da se pojavi ovde, ali izgleda, kad je srpska, onda je ona problem i sve što je srpsko uvek je problem – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je predvodio delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja je danas položila venac i prisustvovala pomenu u Rovcima kod Kolašina u Crnoj Gori kod spomenika Pavlu Bulatoviću, saveznom ministru odbrane SR Jugoslavije, koji je ubijen pre 20 godina u atentatu u Beogradu.

– Mi smo tražili od nadležnog ministarstva Crne Gore da da odgovarajuću dozvolu našoj delegaciji, tražili smo to još u petak, a u ponedeljak, negde oko 14.30 nam je rečeno da je sve u redu i da će biti onako kako smo tražili. A onda su negde oko 21.30 pozvali našeg ambasadora da mu kažu da sve može, ali da baš uniforma ne može. I na pitanje našeg ambasadora zašto, dali su odgovor da tako kaže Ministarstvo kulture . Evo, drago mi je da smo saznali zašta služi Ministarstvo kulture u Crnoj Gori i saznali smo da je, izgleda, sve što je srpsko ovde problem – da zabranjuje srpsku uniformu – naglasio je ministar Vulin.

Verujem, dodao je ministar Vulin, da su se nadali da zbog toga delegacija neće doći, da će odustati od puta, da su se ponadali da na današnji dan ministar odbrane Srbije, sa delegacijom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, neće biti na ovom mestu.

MOD

– Mi smo hteli da dođemo, da budemo sa srpskim narodom, da podsetimo na našeg ubijenog prijatelja i našeg ubijenog sunarodnika Pavla Bulatovića i zato smo došli. A samo da znate, ovde se nalaze i general Milovanović, pukovnik Mimović, pukovnik Ranković i pukovnik Zogović i možete ih obući kako hoćete, to su srpski generali i srpski pukovnici, to su srpski oficiri. Tako da, ako je bilo do toga da ne dođemo, mi smo došli i doći ćemo uvek da budemo sa svojim narodom. Žao mi je što je srpska uniforma toliko strašna u Crnoj Gori i što ne treba da bude ovde. Od Hrvatske sam to i očekivao, ali nisam očekivao da tako nešto bude u Crnoj Gori. Ali sve što se desi u Hrvatskoj, desi se na kraju i u Crnoj Gori i žao mi je što crnogorska vlast nije bila malo originalnija, nego je morala da otima savet od Hrvata – zaključio je ministar Vulin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*