Migranti sa Kelebije prevezeni u prihvatne centre, otvoren granični prelaz

Танјуг (видео)
KELEBIJA –

Više stotina migranata rano jutros odvezeno je sa Kelebije u prihvatne centre u Srbiji, a granični prelaz Kelebija-Tompa otvoren je u 7.00 sati za saobraćaj, saznaje Tanjug.

Migranti, koji su od juče popodne, pa do kasno posle ponoći protestovali na graničnom prelazu Kelebija, odvezeni su sa tog prelaza. Prvi autobus sa migrantima krenuo je da graničnog prelaza Kelebija noćas oko dva sata posle ponoći i otišao u pravcu Subotice.

Tanjug (video)

Nakon toga, konvoj od desetak autobusa krenuo je ka Y kraku, te se pretpostavlja da će migranti biti odvezeni u Preševo. Kako saznaje Tanjug, sve je proteklo mirno, bez incidenata.

Saobraćaj je normalizovan na ovom graničnom prelazu. To je juče najavio i ministar odbrane, kada je došao među okupljene migrante.

Prelaz je bio zatvoren od juče od 16.00 sati kada je grupa, od oko 400 migranata došla do prelaza tražeći od mađarske policije da ih pusti na teritoriju EU.

Zajedno sa njima, u međuprostoru je bilo i 50-oro dece, od kojih je petnaestak stajalo ispred same kapije prema mađarskoj granici i na engleskom jeziku vikalo „Otvorite vrata“.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*