Mihajlović: Buhu u putarski posao uveli Jeremićevi saborci

Фото: Танјуг/Зоран Петровић

BEOGRAD: Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka Zorana Mihajlović saopštila je  da je apsolutna laž da PZP „Valjevo“ ili Ljubiša Buha imaju bilo kakav angažman na realizaciji projekta Ruma-Šabac-Loznica i da Narodna stranka novim iznošenjem neistina pokušava da blati one koji grade auto-puteve, a koje oni nisu završili dok su bili na vlasti.

Mihajlović je ukazala i da Ljubišu Buhu u tajne putarskog posla nije uvela ona nego upravo nekadašnji saborci predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića i njegovi partneri u vlasti.

Foto: Tanjug/Zoran Petrović

„Nije mu Zorana Mihajlović prodala PZP ”Valjevo” u postupku privatizacije, kao što ne može kao ministar da određuje dobavljače na projektu, uključujući i dobavljače kamena, već to radi glavni izvođač. I kad me već pominjete, treba da znate i da nije Zorana Mihajlović zadužena, a ni ovlašćena, da prati uplatu rudne rente, već neko drugo ministarstvo”, ističe ministarka saobraćaja i građevine u saopštenju.

Mihajlović kaže i da nekima u opoziciji izgleda nije dovoljno što iza sebe nisu ostavili ni metar asfalta u Grdelici, što Koridor 10 nije bio završen još pre mnogo godina, nego sada napadaju i potpuno nove projekte.

“Prvo ste napadali auto-put od Niša do Merdara, zatim vam je smetao Moravski koridor od Pojata do Preljine, sad vam ne valja ni auto-put i brza saobraćajnica Ruma-Šabac-Loznica. Možda vam zapravo smeta što se Srbija razvija, a vi niste na vlasti?”, kaže Mihajlović.

Ona je dodala da oni koji iznose ovakve optužbe, verovatno polaze od sebe i toga kako su se u vreme njihove vlasti, dok je Vuk Jeremić kao ministar inostranih poslova svađao Srbiju sa celim svetom, poslovi dogovarali po kafanama.

“Mi smo prethodnih godina izgradili 350 kilometara auto-puteva i nastavićemo da gradimo i Moravski koridor, i “Miloš Veliki”, i auto-put Sremska Rača – Kuzmin i auto-put od Niša do Merdara, i sve to zajedno sa najvećim kompanijama iz celog sveta, od Kine do Amerike. Umesto što pokušavate da lažima one koji rade i grade predstavite kao kriminalce, bolje pogledajte šta ste iza sebe ostavili. Takođe, za promenu, razgovarajte malo i sa građanima, pa pitajte njih šta misle o tome da li su im potrebni novi auto-putevi ili ne”, ističe Mihajlović.

Član Predsedništva Narodne stranke Lazar Đurović izneo je ranije danas tvrdnju da je Ljubiša Buha uz pomoć ministarke Mihajlović i Vlade Srbije postao vlasnik više od osam hektara državnog zemljišta u selu Petkovica kod Šapca na kojem se nalazi stari kamenolom i upitao da li on isporučuje kamen za izgradnju auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*