Mihajlović: Netačno da se tajno gradi gasovod za potrebe Rio Tinta

Izvor: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović odbacila je navode predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da se tajno gradi gasovod Beograd-Loznica za potrebe kompanije Rio Tinto.

Mihajlović je u saopštenju ocenila da Jeremić u nedostatku programa pokušava da skrene pažnju na sebe šireći neistine u vezi sa projektom Jadar.

„Ako ništa drugo, trebalo bi da znate barem toliko da je nemoguće da se neki infrastrukturni projekat radi u tajnosti jer postoje zakoni i procedure koji to uređuju i nijedan korak, od faze planiranja do pribavljanja svih dozvola, ne može da se radi tajno“, tvrdi ministarka.

Naglasila je da nikakva odluka u vezi sa izgradnjom rudnika litijuma nije doneta, niti može biti doneta pre nego što se završi studija uticaja na životnu sredinu, kao i dok građani ne daju svoj stav.

Jeremić je na skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Stara Pazova u nedelju najavio da će ta stranka podneti krivičnu prijavu protiv svih odgovornih za „tajnu i protivzakonitu dodelu posla gradnje gasovoda Beograd-Loznica“, navodno za potrebe Rio Tinta.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*