Milićević primio mađarskog ambasadora i privrednike iz Mađarske

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević održao je danas sastanak sa ambasadorom Mađarske Atilom Pinterom i grupom poslovnih ljudi iz Mađarske, koji su zainteresovani da ulažu u Republiku Srbiju, a pre svega, u projekte vezane za tretiranje otpada i otpadnih voda u pokrajini.

Ambasador Pinter i potpredsednik Milićević saglasili su se da su izuzetno dobri politički odnosi dve zemlje koji imaju uzlazni trend, dobra osnova za dalju privrednu saradnju.

Privrednici iz Mađarske su izrazili zainteresovanost za ulaganje u AP Vojvodini, pre svega u oblasti komunalne infrastrukture.

Milićević je naglasio da je AP Vojvodina otvorena za nova ulaganja, kao i da postoji potreba za tretiranjem komunalnog otpada i otpadnih voda na teritoriji AP Vojvodine.

On je dodao da su lokalne samouprave nadležne za takve infrastrukturne projekte, te da će ih Pokrajinska vlada podržati i pomoći u rešavanju problema u toj oblasti.

„Pokrajinska vlada pokazala je i pokazuje otvorenost prema domaćim i stranim investitorima koji su spremni da ulažu u nove projekte u konkurentnoj atmosferi, kroz poštovanje otvorenih javnih procedura“, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.

Na sastanku je bilo reči i o drugim velikim projektima u AP Vojvodini, koji su u pripremi i čija se realizacija očekuje u narednim godinama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*