Miličković: Netačne tvrdnje da je Kuraku produžen pasoš tokom postupka koji se vodi zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije

BEOGRAD –

„Apsolutno su netačne tvrdnje Slobodana Ružića, advokata porodice Ćuruvija, da je Miroslavu Kuraku produžen pasoš tokom postupka koji se vodi zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije“ stoji u saopštenju Državnog sekretara Ministarstva untrašnjih poslova Milosava Miličkovića.

Miličković napominje da je ,,Radi istinitog informisanja javnosti Miroslavu Kuraku pasoš izdat 2011. godine i nikakvo produženje njegove putne isprave od tada nije urađeno, pošto je taj dokument, koji mu je izdat u vreme prethodne vlasti, i dalje važeći.

znacka, policija, mup, ministarstvo, unutrasnjih, poslova

MUP Srbije (Ilustracija)

Ako imamo u vidu činjenicu da je optužnica za ubistvo Slavka Ćuruvije podignuta juna 2014. godine, a da je suđenje počelo godinu dana kasnije, onda je više nego jasno da su tvrdnje advokata Ružića neistinite.

Teško mi je da poverujem da gospodin Ružić, koji je kao advokat porodice Ćuruvije dobro upućen u ovaj slučaj, nije znao kada je tačno Kuraku izdat pasoš, te stoga mislim da su optužbe, da je to urađeno tokom postupka, više nego maliciozne“ kaže se u saopštenju Državnog sekretara Ministarstva untrašnjih poslova Milosava Miličkovića.

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*