Milioniti putnik na aerodromu u Podgorici

Avionom Adria Airways-a koji je stigao iz Ljubljane u 13:30, na Aerodrom Podgorica sletela je milionita putnica Svetlana Sekulić. Nju su dočekali izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić i gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković. Gospođi Sekulić je uručen i poklon- vaučer za vikend u hotelu Hilton.

„Iznenađena sam i presrećna. Rođena sam Podgoričanka ali živim u Ljubljani jako dugo. Nisam nikada ovako nešto doživela a osjećaj je neverovatan, jer je ovo moj grad“ – rekla je nakon sletanja aviona Svetlana Sekulić.

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković je naglasio da  brojke vezane za prošlu godinu kada smo imali preko 40% više kako dolazaka, kao i noćenja, i pokazatelji koji se odnose na ovu godinu, a koji govore o tome da u odnosu na rekordnu 2017. godinu, ove godine imamo 30 odsto više dolazaka u Podgoricu, dokazuju da naš grad i država postaju sve ineteresantniji turistima.

„To je nešto što nas izuzetno raduje, istovremeno to nas i obavezuje, i želim da vas obavestim da će Glavni grad vrlo brzo inicirati rekonstrukciju dela puta koji vodi prema aerodromu i da ćemo nastojati za početak da hortikulturno uredimo ovaj celi bulevar koji se proteže od Zabjela do kružnog toka za skretanje ka aerodromu, a da ćemo naredne godine, nadam se, u potpunosti rekonstruisati taj putni pravac kako bi vrata Podgorice izgledala onako kako treba da izgledaju. Pristupićemo parcijalnoj rekonstrukciji, najprije mosta, a onda ćemo gledati u narednom periodu da od zgrade Aerodroma do kružnog toka napravimo i pješačku stazu, a po mogućnosti i biciklističku“ – zaključio je Vuković.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić naglasio je da je ovaj događaj kulminacija sjajne godine za Aerodrom Podgorica.

„Koliki je obim saobraćaja bio na Aerodromu Podgorica govori činjenica da smo milionitog putnika ove godine dočekali čak 2 meseca ranije u odnosu na 2017. godinu koja je bila rekordna. Imamo veliki rast saobraćaja tokom cele godine na Aerodromu Podgorica i u ovom trenutku je opsluženo čak 140 hiljada više putnika nego prošle godine. To je itekako značajno i za našu kompaniju ali i za naš glavni grad i privredu cele Crne Gore. U naredna 2 i po meseca očekujemo nastavak dobrih rezultata a 2018. će ostatati upisana kao najuspešnija godina za našu kompaniju na čemu želim da čestitam svakom našem zaposlenom“ – istakao je Orlandić.

Tokom 2018. godine Crna Gora je preko Aerodroma Podgorica bila povezana sa preko 40 evropskih destinacija, otvoreno je nekoliko novih linija a prema najavama do kraja godine biće opsluženo oko 1 200 000 putnika.

Izvor: Glavni grad Podgorica

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*