Miloš Vučević, Novi Ledinci; Osnovna škola u Ledincima dobila Fiskulturnu salu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za obrazovanje Vladimirom Jelićem posetio Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novim Ledincima gde je izgrađena nova fiskulturna sala opremljena tribinama, građena po principu energetske efikasnosti, koja se zagreva sistemom toplotnih pumpi. U toj školi se nastava odvija u dve školske zgrade – matičnoj u Sremskoj Kamenici i u područnoj u Novim Ledincima. Fiskulturna sala u Ledincima ima veliki značaj za učenike, jer prvi put dobijaju moderno opremljen prostor u kojem će moći na efikasan način da se realizuju časovi fizičke kulture, kao i dodatne aktivnosti kroz akciju „Besplatan sport u školama“ koje organizuje Grad.

– Na lep način smo počeli obeležavanje 270. rođendana Grada Novog Sada, završetkom fiskulturne sale u područnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Ledincima. Sada možemo reći da praktično sve osnovne škole na teritoriji Novog Sada imaju ili su pri kraju izgradnje školskih sala, čime retko koji grad može da se ponosi. U Osnovnoj školi „Veljko Vlahović“, još je letos počela izgradnja i verujem da će ove godine biti završena potpuno nova i moderna fiskulturna sala. Dakle, stečeni su uslovi da se svi đaci osnovnih škola mogu baviti fiskulturom, raznim sportovima i što je najvažnije, da budu na sportskim terenima, a ne da provode vreme na manje kvalitetan ili nekvalitetan način. Ovo je jasna poruka da gradska uprava vodi računa o razvijenosti svih delova grada, da su jednako bitni Ledinci, Stari Ledinci i Sremska Kamenica, kao što su bitni Kać, Liman, Kovilj ili Detelinara. Investicija u ovu fiskulturnu salu je finansirana iz budžeta Grada preko Uprave za obrazovanje u iznosu od oko 70 miliona dinara, a dodatno je Grad investirao i 35 miliona dinara za toplotne sisteme u matičnoj zgradi ove škole u Sremskoj Kamenici. Dakle, Grad je izdvojio nešto više od 105 miliona iz budžeta samo za ovu školu, ali nećemo stati na tome. Juče smo na sednici Gradskog veća usvojili investicione planove za osnovne i srednje škole i predškolsku ustanovu sa teritorije grada, za čiju realizaciju će u ukupnom iznosu biti izdvojeno oko 750 miliona dinara za 2018. godinu. Nastavljamo sa snažnim ulaganjima u obrazovanje, a akcenat ćemo staviti na projektovanje i planove kako bismo narednih godina mogli još više da gradimo i investiramo – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Učenici škole izveli su priredbu nakon koje je gradonačelnik uručio prigodne poklone prvacima te škole u vidu knjige-slikovnice o Novom Sadu „Grad golubijeg srca“ čije izdavanje je pomogla Gradska uprava za privredu, preko Turističke organizacije Grada Novog Sada. Istu knjigu, dobiće svi učenici prvog razreda novosadskih osnovnih škola, a povodom 1. februara Dana grada.

Direktorka Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Aleksandra Ćirić zahvalila se Gradu i rekla da će to mnogo značiti učenicima kojih je u toj školi oko 180.

– Ova sala, površine oko 800 metara kvadratnih, je počela da se gradi u februaru 2016, a završena je krajem 2017. godine. Naša škola samo raste, a možemo se pohvaliti time da smo ove godine po prvi put u Ledincima upisali čak dva odeljenja đaka u prvi razred – rekla je Aleksandra Ćirić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*