Ministar Stefanović povodom 107. godišnjice Kolubarske bitke

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović poručio je danas, povodom 107. godišnjice Kolubarske bitke i najveće savezničke  pobede ostvarene 1914. godine tokom Prvog svetskog rata, da smo dužni da pamtimo kako hrabro srce srpskih vojnika nije ustuknulo i da, kao njihovi potomci, nikada ne pokleknemo u borbi za slobodu i napredak naše otadžbine.

– Na frontu dugom preko 200 kilometara, po snegu i kaljugama, sa manjkom opreme, odeće i municije, hrabro srce srpskih vojnika nije ustuknulo. Brojniji i opremljeniji neprijatelj bio je iznenađen hrabrošću i snagom srpskih junaka, koje su u odlučujućem momentu bitke uspeli da se reorganizuju, krenu u kontraofanzivu i odnesu veliku pobedu – rekao je ministar Stefanović.

On je podsetio da je mali srpski narod uspeo da ovim slavnim podvigom na Kolubari odnese pobedu u najvećem okršaju srpske i austrougarske vojske u Prvom svetskom ratu.

– Vojna taktika Živojina Mišića, koji je u velikoj bici predvodio uspešnu kontraofanzivu Prve srpske armije, i danas se izučava na vojnim akademijama širom sveta. Naša vojska danas može biti ponosna, jer je izdanak časnih boraca i mudrih starešina poput Živojina Mišića, Petra Bojovića, Stepe Stepanovića… Biti potomak slavnih i hrabrih vojnika je velika odgovornost i zato smo dužni da nikada ne pokleknemo u borbi za slobodu i napredak naše otadžbine– rekao je ministar Stefanović.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*