Mirjani Karanović nagrada „Dobričin prsten“

Beograd, 23. oktobra 2019.- Glumica Mirjana Karanovic na konferenciji za medije. Danas je u Kombank dvorani odrzana konferencija za novinare i razgovor sa rediteljkom Danom Budisavljevic, glumcima Mirjanom Karanovic i Tihomirom Tikom Stanicem, producentkinjom This and That Productions iz Srbije Snezanom van Hauvelingen i direktorom filmskog festivala "Slobodna zona" Rajkom Petrovicem. FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr
BEOGRAD –

Glumica Mirjana Karanović dobitnik je našeg najvećeg glumačkog priznanja, „Dobričin prsten“ za 2019. godinu, koje dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije, rečeno je danas Tanjugu u Udruženju.

Odluku je na sastanku održanom danas doneo žiri koji je radio u sastavu Vida Ognjenović, Svetlana Bojković, Nada Šargin, Goran Marković, Boris Isaković, Dragan Bjelogrlić i Vojin Ćetković.

Nagrada koja nosi ime po prstenu koji je glumac Dobrica Milutinović 1937. godine dobio od Udruženja glumaca Kraljevine Jugoslavije, kao priznanje za izuzetan doprinos pozorištu, ustanovljena je 1980. godine, a prvi dobitnik je bio glumac Ljuba Tadić.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*