Miroslav Aleksić stigao u sud

Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić, optužen za silovanje i polno uzniravanje sedam polaznica te škole, stigao je u Palatu pravde, gde danas pred Višim sudom u Beogradu treba da mu se održi pripremno ročište pred suđenje.

Miroslav Aleksić je u sud stigao u pratnji svog advokta Zorana Jakovljevića koji je novinarima poručio „pobeđujemo“.

Miroslav Aleksić (arhivska fotografija)

Miroslav Aleksić (arhivska fotografija)

U sud stižu i punomoćnici oštećenih glumica, koji će zastupati njihove interese na ročištu, a one će biti naknadno pozvane da svedoče tokom suđenja.

Pripremno ročište trebalo je da se održi 1. oktobra, ali je odloženo zbog izostanka Aleksićevog branioca Zorana Jakovljevića.

Na priprenom ročištu, koje će biti zatvoreno za javnost, Aleksić će se kratko izjasniti da li je kriv povodom optužbi za koje se tereti, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta, koje je zakazano i za petak.

Suđenje bi trebalo da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključi javnosti zbog zaštite privatnosti oštećenih devojaka.

Aleksić je sud došao iz kućnog pritvora koji mu je nedavno određen nakon što mu je ukinut pritvor u kojem je bio skoro devet meseci.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Njega je prva prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile i druge devojke.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*