Mirović: 25. novembar – Dan Vojvodine

Vojvodina treba da dobije svoj dan koji će se obeležavati kao državni praznik, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Prilikom obilaska radova u Muzeju prisajedinjenja u Novom Sadu, Mirović je rekao da predstavnici Pokrajinske vlade smatraju da je Vojvodina zaslužila da ima svoj dan, iako ga u ovom trenutku, formalno nema.

Konsultacije o obeležavanju Dana Vojvodine kao državnog praznika biće pokrenute narednih nedelja sa predstavnicima naučne i stručne javnosti i poslaničkih grupa u skupštini Vojvodine. Cilj konsultacija je da Vojvodina dobije svoj dan kroz formalnu odluku koja bi, jedan dan definisala kao dan Vojvodine, istakao je Mirović.

Prvi čovek pokrajinske administracije naveo je da se u prvim konsultacijama kao datum za Dan Vojvodine pojavljuje 25. novembar, dan prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbije, ali da će biti i drugih datuma koje treba obeležavati.

Predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović je dodao da treba obeležavati i dane kada je u Sremskim Karlovcima održana Majska skupština, dane kada je održan Temišvarski sabor, Blagoveštanski sabor, kao i Međunarodni dan ljudskih prava i još nekoliko drugih datuma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*