Mirović: Novi vrtić u Kovinu do kraja septembra

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas završne radove na izgradnji objekta Predškolske ustanove „Naša radost“ u Kovinu, koje je finansirala Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine zajedno sa lokalnom samoupravom.

Reč je o drugoj fazi radova čija je ukupna vrednost više od  86,2 miliona dinara, a sredstva za opremanje ovog objekta uložila je  i Vlada Republike Srbije preko nadležnih ministarstava.

„Radimo zajedno kako bismo do kraja septembra imali novi vrtić po najsavremenijim standardima i sa povećanim kapacitetom za  150 dece. Ovo je bio jedan od većih problema u opštini Kovin koji smo rešili. Realizovaćemo investiicje i u drugim delovima ove opštine. Prioritet Pokrajinske vlade jesu manje i nerazvijene kako bismo poboljšali uslove života i rada“, kazao je predsednik Mirović.

Ulaganje u predškolske ustanove, osnovne i srednje škole kao i u zdravstveni sistem AP Vojvodine apsolutni je naš prioritet, dodao je predsednik Mirović.

Na ovom mestu do 2015. godine postojao je stari montažni vrtić star 45 godina koji je zabranjen za korišćenje zbog bezbednosti dece i zaposlenih, kazala je predsedica Opštine Kovin Sanja Petrović.

Puštanjem ovog objekta u rad  biće obezbeđeni adekvatni uslovi za vaspitno-obrazovni rad, liste čekanja neće postojati, a rasteretiće se i centrali ovjekat PU „Naša radost“  izjavila je direktorka PU „Naša radost“ Aleksandra Alavanja.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*