Mirović obišao Opštu bolnicu Pančevo i fabriku vode u Kovačici

Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović obišao je danas internistički blok Opšte bolnice Pančevo, za čiju je rekonstrukciju Pokrajinska vlada izdvojila 500 miliona dinara. Radovi na rekonstrukciji su počeli 17. oktobra 2017.godine, a predviđeni rok za završetak radova je 6 meseci.

Interno odeljenje Opšte bolnice nije renovirano, niti rekonstruisano još od izgradnje 1973. godine.

„S obzirom da smo nasledili zapušten zdravstveni sistem u Vojvodini, Pokrajinska vlada uložila je značajna sredstva u rekonstrukciju objekata i nabavku najsavremenije opreme,“ rekao je Mirović.

“Naš cilj je da u narednih 5 do 7 godina potpuno rekonstruišemo zdravstveni sistem, da ga uvedemo u funkciju normalnog održavanja, da imamo kvalitetne dijagnostičke aparate, koji će u svakom momentu biti dostupni građanima,“ izjavio je predsednik Mirović.

Iz sredstava tekuće budžetske rezerve Pokrajinska vlada za popravku CT aparata za Opštu bolnicu Pančevo izdvojila je 9,12 miliona dinara i 3,6 miliona dinara za nabavku ultrazvučnog kolor doplera za pedijatriju.

U okviru današnje posete, predsednik Mirović i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov održali su radni sastanak, na kojem su razgovarali o mogućnostima rešavanja dva velika projekta u Pančevu – završetku poslednje faze Severne industrijske zone i izgradnji Potamiškog kolektora.

Tokom dana predsednik Mirović obišao je fabriku vode u Kovačici, za koju je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 41,6 miliona dinara, za finansiranje treće faze radova, čiji je projektovani kapacitet 1800m3 na dan. Za tri nedelje ovo postrojenje biće pušteno u rad, ukoliko vremenski uslovi budu to dozvolili. Krajnji cilj je da se obezbedi kvalitetna pijaća voda za Kovačicu i okolna mesta.

„Pokrajinska vlada je u poslednjih godina dana uložila više od milijardu dinara u manje razvijene opštine u pokrajini,“ rekao je Mirović i dodao da će se više pažnje i novca usmeriti ka tim opštinama i u narednoj 2018.godini.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*