Mirović otvorio manifestaciju „Dan dobavljača 2017“

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas manifestaciju Dan dobavljača 2017. koju organizuje Razvojna agencija Vojvodine sa ciljem da se povežu domaći i strani privrednici i podstaknu na saradnju i povezivanje u dobavljačkom lancu stranih kompanija koje posluju na teritoriji AP Vojvodine i inostranstvu.

„Razvojna agencija Vojvodine je dobila zadatak od Pokrajinske vlade da intenzivira sve aktivnosti u privlačenju domaćih i stranih investicija, i u tom cilju je pre mesec dana postao aktivan poseban Fond za subvencije, za domaće i strane ulagače koji, širom AP Vojvodine, žele da ulažu, zapošljavaju i unapređuju kapacitete u tehnološkom smislu“, rekao je Mirović.

On je podsetio da je iz pokrajinskog budžeta za ovu godinu izdvojeno 350 miliona dinara za sredstva za podsticaje, i najavio da će izdvajanja za tu namenu biti znatno veća u narednoj godini.

Mirović se osvrnuo i na privredne rezultate, koji su dobri, ali, kako je rekao, i dalje moramo brže da rastemo, da imamo dinamičniji izvoz koji je u prvih devet meseci ove godine u značajnom rastu.

Predstavljajući Razvojnu agenciju Vojvodine, direktor Nikola Žeželj je rekao da RAV svoje aktivnosti sprovodi kroz četiri sektora: za strategijska istraživanja, razvoj i inovacionu politiku, za podršku investicija, za domaće i međunarodne fondove u funkciji razvoja Vojvodine i za promociju, i dodao da su usluge i podrška RAV besplatne.

Razvojna Agencija Vojvodine – RAV je osnovana pod okriljem Pokrajinske vlade, sa ciljem da pruža podršku sprovođenju razvojne poljoprivredne i politike ruralnog razvoja Vojvodine. RAV podstiče priliv stranih i domaćih investicija i pruža profesionalne usluge kompanijama koje investiraju u Vojvodinu. Na današnjem skupu učestvovali su privrednici iz 160 kompanija.

 

Izvor: rtv.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*