Mirović primio učesnike međunarodne konferencije „Migracije – uticaji, pravo i prostorno planiranje“

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović priredio je večeras prijem za učesnike međunarodne naučne konferencije „Migracije – uticaji, pravo i prostorno planiranje, koja se održava od 19. do 23. februara na Univerzitetu u Novom Sadu.

Na konferenciji će biti predstavljeni multidiscilinarni naučni radovi fokusirani na različita pitanja prostornog planiranja, prava i svojinskih odnosa, globalizacije i migracije kao globalnog fenomena.

„Republika Srbija nakon suočavanja sa posledicama migracija, rukovodila se međunarodnim standardima humanosti i standardima koje primenjuje savremeni svet. Tome u prilog govori činjenica da u pokrajini osnovnu školu pohađaju i deca migranti“, rekao je predsednik Mirović.

Predsednik Mirović je posebno istakao važnost i značaj Univerziteta u Novom Sadu koji se u mnogim segmentima naučne delatnosti pridružio Univerzitetima u Hong Kongu i Bernu, koji su u minulim godinma održavali slične skupove.

Godišnje konferencije međunarodne akademske asocijacije za prostorno planiranje, pravo i svojinske odnose održavaju se svake godine na nekom od vodećih svetskih univerziteta i okupljaju profesore, saradnike i istraživače u oblastima prostornog planiranja, prava i svojinskih odnosa iz svih krajeva sveta.

Ovogodišnji skup, čiji je domaćin Univerzitet u Novom Sadu, prvi put je održan u Republici Srbiji, okupio je 125 naučnika i autora iz 20 zemalj

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*