Mitrašinović: Hitna procedura za proveru dokumentacije lekova protiv kovida

Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) Srbije će po hitnoj proceduri da pristupi stručnoj proceni dokumentacije o lekovima protiv korona virusa, rekla je danas predstavnica ALIMS Jelena Mitrašinović.
Mitrašinović: Hitna procedura za proveru dokumentacije lekova protiv kovida

Foto: 021.rs
Ona je za beogradsku hroniku navela i da će ALIMS u „najkraćem roku doneti profesionalno zasnovanu odluku“.
Imajući u vidu epidemijsku situaciju izazvanu korona virusom, ALIMS će po hitnoj proceduri da pristupi stručnoj proceni dokumentacije o ovim lekovim i najkraćem roku ćemo doneti profesionalnu zasnovanu odluku„, rekla je Mitrašinović
RTS je objavio da je potrebno da pre nego što lek protiv kovida „molnupiravir“ bude u apotekama, mora da prođe konktrolu ALIMS-a.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je ranije danas da je u Srbiju stigao lek protiv korona virusa koji proizvodi američka kompanija MSD.
Imamo za 11.500 ljudi, a biće za 50.000 ljudi„, naveo je Vučić u objavi na Instagramu.
Ukazao je da taj lek pomaže ljudima u prvih pet dana nakon pozitivnog rezultata testiranja na korova virus, a namenjen je pre svega najugroženijima – gojaznijima, dijabetičarima i kardiovaskularnim bolesnicima. Najavio je i da se u prvom kvartalu sledeće godine očekuje i lek američke kompanije „Fajzer“.
Ovo pokazuje našu brigu za ljude„, napisao je Vučić.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*