Mitropolija: Doček patrijarha u Podgorici, ustoličenje Joanikija na Cetinju

PODGORICA, CETINJE –

Mitropolija crnogorsko-primorska organizovaće 4. septembra doček patrijarha SPC Porfirija u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici i 5. septembra ustoličenje mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, objavila je danas Svetigorapres.

Kako je navedeno u obaveštenju, povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija Mitropolija će organizovati dvodnevni događaj, 4. i 5. septembra, u Podgorici i na Cetinju.

mitropolija

Izvor: Pravoslavna mitropolija crnogorsko -primorska

U subotu će na platou ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici biti od 18 časova organizovan doček poglavara SPC Porfirija.

Uslediće večernja služba, nakon koje je planirano obraćanje patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija, a zatim će biti organizovan kulturno-umetnički program.

U nedelju će u Cetinjskom manastiru u 8.00 početi Sveta arhijerejska liturgija sa činom ustoličenja, koju će služiti patrijarh srpski Porfirije sa arhijerijerima naše i ostalih pomesnih crkava.

Oba događaja biće direktno prenošena na Javnom servisu Radija i Televizije Crne Gore (RTCG).

Zbog veoma malog prostora u crkvi u Cetinjskom manastiru neće biti omogućen ulazak i prisustvo medijskih ekipa, tako da će sve redakcije moći da koriste snimke RTCG – a i fotografija sa sajta mitropolija.com.

Preporuka Instituta za javno zdravlje Crne Gore je da svi novinari poseduju digitalni sertifikat.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*