Mladi rukometaši iz Dortmunda u poseti Novom Sadu

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević primio je u Gradskoj kući mlade rukometaše iz Dortmunda koji, u okviru sportske saradnje između gradova pobratima, kao gosti Gradskog rukometnog saveza, borave u Novom Sadu.

– Novi Sad i Dortmund već 36 godina neguju izuzetan, pobratimski odnos koji se posebno ističe u saradnji na poljima humanitarnog rada, Univerziteta i u oblasti sporta. Veoma mi je drago što su mladi rukometaši iz Dortmunda gosti našeg grada, a moram da istaknem i to da naše ekipe svake godine, redovno učestvuju na njihovom međunarodnom turniru „DO-KUP“ gde su prošle godine i muška i ženska novosadska selekcija osvojile prvo mesto. Pored sportskog značaja, ovi susreti predstavljaju odličnu priliku za druženje i razmenu iskustva u pogledu načina života i uslova treniranja ovde i tamo -izjavio je Srđan Kružević.

On se zahvalio Gradu Dortmundu na podršci Novom Sadu prilikom kandidatura za Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope i izrazio nadu da će se uspešna saradnja nastaviti i proširiti i na druge oblasti.

U ime gostiju, predstavniku Grada i Gradskog rukometnog saveza zahvalio se dečak Lenart Vorman.

-Želim da se zahvalim na gostoprimstvu svima, a posebno predsedniku RK „Jugović“ Draganu Vrgoviću koji je tokom boravka bio dobar domaćin. Iako nismo postigli očekivani rezultat na turniru, bilo nam je drago što smo imali priliku da igramo rukomet sa vršnjacima iz Srbije, da upoznamo grad i da probamo lokalne specijalitete. Nadamo se ponovnom dolasku u Novi Sad – rekao je Lenart Vorman.

Tokom boravka u Novom Sadu rukometaši iz Dortmunda učestvovali su na turniru koji je održan 20. i 21. oktobra u sportskoj dvorani „Hram“ u Kaću i u SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu. Učesnici turnira bili su mlađi pioniri iz klubova „Klej“ iz Dortmunda, „Jugović“ iz Kaća, kao i „Rastimo“ i „Vojvodina“ iz Novog Sada, koja je ove godine osvojila prvo mesto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*