Mladića u Rumi ubila struja, penjao se na teretni na vagon

NOVI SAD: Jedan mladić poginuo je jutros u železničkoj stanici Ruma od strujnog udara iz kontaktne mreže, kada je pokušao da se popne na vagon teretnog voza koji se nalazio na šestom koloseku, saopštile su kompanije Srbija Kargo i Infrastruktura železnice Srbije.
pruga zeleznica železnica pix
Foto: Pixabay.com

Nesreća se dogodila jutros u 03:20 časova, a na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i ekipa Hitne pomoći,  koja je povređenog mladića prevezla do bolnice, gde je i preminuo.

Kompanije „Srbija Kargo“ a.d.  „Infrastruktura železnice Srbije“ žale zbog tragedije koja se dogodila i izražavaju saučešće porodici nastradalog mladića.

„I ovom prilikom „Srbija Kargo“ a.d. i „Infrastruktura železnice Srbije“ ,  još  jednom  apeluju na sve, a posebno na mlađu populaciju, da se ne penju na vagone u stanicama i na prugama, jer na taj način direktno ugrožavaju svoj život“, kaže se u saopštenju.

Kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25 hiljada volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže.

Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima, dodaje se u saopštenju.

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*